junirvb13

Megvan! Az első érmünk a junior világbajnokságok történetében idén, az újonc Forgó Emesének köszönhetően megszereztük a szövetségünk történetének első junior érmét, mely egy bronzérem, most- de látva a szorgalmat és az utánpótlás elhivatottságát, hamar aranyra változhat.

A mezőny egyre erősebb, akár azt is mondhatnánk, hogy néha színvonalasabb mérkőzéseket láttunk, mint a felnőttek között, a juniorok óriási elszántsággal és hévvel küzdenek.

A festői szépségű Varasdfürdő adott otthont a junior vb-nek, Sinisa Kovacic rendezésében, immáron második világbajnokság egy hónapon belül, de a neve garancia a színvonalas rendezésre. A súlyhatárokat hoztuk, a gyerekek elszántan léptek a ringbe, rajtunk nem múlott az eredmény. Emese és Kántor Krisztián is újonc volt, ilyen méretű és komolyságú versenyen még nem vettek rész, célunk a jó szereplés volt. Emese nehéz csoportba került, de Krisztián még nehezebbe, a két későbbi döntőssel kellett megküzdenie a továbbjutásért, ami idén elmaradt, de látva a fejlődését, mindkét versenyzőnek bizakodóan tekinthetünk előre. Emese végül pontegyenlőséggel, de egymás elleni eredmény alapján egy kicsivel maradt le a döntőről, így végül győztes mérkőzéssel a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Krisztián nem jutott tovább csoportjából.

Gratulálunk nekik, nagy jövő áll előttük!

junirvb10 junirvb12 junirvb14