vb 1

Az idei évben ismét Plovdiv adott otthont az assaut és a Canne de combat világbajnokságnak. Volt már itt Európa bajnokság és világbajnokság is, minden körülményt ismertünk és jó érzésekkel érkeztünk Bulgáriába. Az út is kényelmesebb lett, több az autópálya, mint néhány éve, így gyors és eseménytelen utunk volt, ami a versenyzők szempontjából nagyon jó. A versenyen 44 ország 253 versenyzője vett részt, ami talán a legnagyobb vb, ami valaha volt ebben a versenyszámban. Egy országból egy súlycsoportban egy versenyző indulhat. A mi kis válogatottunk három főből állt, Bacskai Bálint -70 kg, Bódis Róbert -75 kg, és Szertaridisz Ermisz +85 kg. Tudtuk, hogy nagyon nehéz verseny lesz, de bizakodók voltunk, Robi tavalyi EB bronzérme és Ermisz idei full Eb bronzérme, a befektetett munka adott rá okot.

csapat

A verseny csütörtökön kezdődött, Ermiszen kívül mindenki ringbe lépett. Bálint egy nagyon nehéz, és igen jó színészi képességekkel megáldott Mauritzius-i versenyzővel kezdett. Parázs csatában mindenki jobbnak látta Bálintot, örültünk is az eredményhirdetésig, mert a három bíró volt csak, aki nem így gondolta. Itt, mivel egy ember ment tovább a csoportból, már láttuk, hogy ez az esély elúszott. Hiába verte meg a másik két ellenfelét Bálint, a srác nem hibázott, és meccsről-meccsre jobb teljesítményt mutatva a bronzéremig menetelt. Robi egy Franciaországban élő madagaszkári versenyzővel kezdett, akit szép és taktikus bunyóval vert meg. A következő ellenfele egy örmény-finn junior vb ezüstérmes srác volt, akivel nagy harcban volt végig, de sajnos megérdemelten a finn srác kezét emelték a magasba. Így Robinak is véget ért a csoportban a verseny pénteken. Ermisz azzal a szlovén sráccal kezdett, akivel már két éve is bunyózott, nagyon szoros és kemény meccsen győzte le idén is, majd egy görög ellenfél jött, akit nagyon magabiztosan vert meg. A csoportból egy ágat megkerülve a négy közé jutott, ahol az amerikai ellenfél volt, akit idén fullban legyőzött, de most assautban nem sikerült. Így a dobogó harmadik foka marad, ami nagyon szép eredmény, és ismét éremmel zártunk egy világbajnokságot, ami a csapatunk méretéhez képest óriási eredmény.

A francia csapat egy döntőt bukott csak el, a második legeredményesebb csapat a belga volt, akik nagyon profi csapatként működtek.

ermisz 1

Nagy gratuláció Dávid Krisztinának is, aki a nyári bírói vizsga után, már világbajnokságon pontozott és mérkőzést is vezetett. A döntőkbe is javasolták volna, ha egy kis technikai malőr nem csúszik be, de így is nagy eredmény, és jó út, hogy több profi bíró legyen hazánkban.

A canne de combat vb-n nem voltunk érdekeltek idén sajnos anyagi és elfoglaltság béli okokból, de nagyon jó irány, hogy az új pontozási rendszer, mely az assautból lett átvéve, jól vizsgázott, érthetőbb, egyszerűbb a bonyolítás, ami talán segít ezt a nagyszerű és látványos sportot a méltó helyére emelni.

  • All
  • Canne De Combat
  • Savate Verseny
  • University Boxing Club
  • Alapértelmezett
  • Cím
  • Dátum
  • Véletlenszerű
További hírek Tartsd lenyomva a SHIFT billentyűt az összes megtekintéséhez Összes betöltése