7

A pandémia mindenki életét átírta, elmaradt a 2020-as junior EB, a felnőtt világbajnokság és minden más verseny is.  Edzettünk az aktuális lehetőségek szerint, online, szabadtéren, egyénileg vagy csoportosan, készültünk folyamatosan, hogy ha lesz verseny, tudjunk indulni.

És 2021-ben több, mint másfél évvel az utolsó versenyünk után végre ismét ringbe léphettünk. Nem is akármilyen versenyen, a junior világbajnokság (15-18 évesek) és világkupa (13-14 évesek) adott lehetőséget arra, hogy versenyezzünk, lemérjük az elvégzett munka minőségét. Amikor a dátum végleges lett, már elkezdtük a munkát, a szelekciót és minden fiatal nagy elszántsággal vetette bele magát a felkészülésbe. Kilenc versenyző indult, egy a világkupán és nyolc a világbajnokságon.

A verseny a szerbiai Ruma városában zajlott, és mint mindig tökéletes körülmények vártak minket, a szerb szövetség és Miodrag Rakic a szövetség elnöke, a helyi klub vezetője a már megszokott profizmussal vezényelte le az egész rendezvényt. Az első nap nagyon sűrű volt, reggel kilenctől este fél nyolcig folyamatosan zajlottak a selejtezők, sokszor egyszerre három ringben is izgulhattunk a versenyzőinkért, habár ők úgy gondolták, hogy esélyt sem hagynak az izgalomra, a nap végén mindenki első vagy második helyen jutott tovább a csoportjából. Szombaton reggel már a nyolcad és negyeddöntőkre került sor, ahol sajnos két versenyző, ha szorosan is de kikapott és így búcsúzott egy bronzéremmel, de az esti döntőkbe hét versenyző verekedte be magát.

Délután 5 órakor a záróünnepség után kezdődtek el a döntők.

A döntők is három ringben, parázs hangulatban teltek. Sajnos nem minden eredménnyel értettünk egyet, de itt olyan kicsi volt már a különbség, hogy nem beszélhetünk óriási vagy szörnyen elpontozott mérkőzésről. A két delegált bírónk Dávid Krisztina és Kis Gergely-re is büszkék lehetünk, akik folyamatosan dolgoztak, Krisztina több döntő mérkőzést is nagy sikerrel vezetett végig.

Rendkívül boldogok vagyunk, a kis szövetségünk életében egy hatalmas mérföldkő, csodálatos eredmény. Az utánpótlási programunk jó úton halad és ez a generáció már nagy esélyekkel fog szép eredményeket elérni a felnőtt bajnokságokon is.

Köszönjük a szülők és hozzátartozók áldozatos munkáját is, hisz támogatók nélkül, saját erőből jutottunk el ide, de nélkülük ez az eredmény soha nem született volna meg.

Világkupa:

Farkas Botond -48 kg 1. hely

Világbajnokság:

Arany:

Forgó Zalán -60 kg 1. hely és a legtechnikásabb versenyző díja

Szabára Dávid -65 kg 1. hely

Kis Levente -52 kg 1. hely

Ezüst:

Megyesi Réka -70 kg 2. hely

Mészáros Mátyás -70 kg 2.hely

Pintér Máté -80 kg 2. hely

Bronz:

Sajti Benjámin -56 kg 3.hely

Prikk Levente -75 kg 3.hely

 

Képek és beszámolók, valamint a mérkőzések linkjei is megtekinthetőek hivatalos facebook oldalunkon:  Magyar Francia-box Savate Szövetség

   2 8 10

 

 

   

  • All
  • Canne De Combat
  • Savate Verseny
  • University Boxing Club
  • Alapértelmezett
  • Cím
  • Dátum
  • Véletlenszerű
További hírek Tartsd lenyomva a SHIFT billentyűt az összes megtekintéséhez Összes betöltése