Savate EB montenegroVasárnap tért haza a válogatottunk a montenegrói Bar városából, ahol a helyi szövetség rendezte az idei kiütéses Európa bajnokságot. A csütörtöktől vasárnapig tartó kvalifikációs versenyen három versenyzőnk indult: Ferencz József -85kg, Varga Tamás -80 kg és a junior Szalontai Gergő -80 kg. A hosszú szerpentinekkel tarkított út után mindenki a súlyában mérlegelt, és a megérdemelt pihenés következett. Péntek reggel kis csúszással kezdődött a verseny. Két ringben zajlottak a mérkőzések, egy nagyon...

 

...modern, új építésű sportcsarnokban. Sajnos az ellenfeleken kívül az időjárással is küzdeniük kellett versenyzőinknek, a tengerparti városban 37 fokig is felkúszott a hőmérő higanyszála. Tamás és Gergő is az első mérkőzését a favoritnak számító Francia ellen kezdte, de szerencsére egyikük sem riadt meg a feladattól, igaz egyikük sem győzött, de egy jó iramú kemény mérkőzésen komoly akciókkal bizonyították, hogy akár a döntőig is el tudnak menetelni. Tamás a Francia versenyzőt egy jól eltalált egyenessel meg is fogta a harmadik menetben, de sajnos befejezni már nem tudta, így pontozással kikapott. Gergő pedig, aki frissen debütált a nemzetközi versenyen, tökéletesen helytállt.

 

A fizikai felkészülés mindhárom versenyzőnél jól sikerült, nem jelentett problémát a folyamatos munka.

Melegítés

A csoportmeccseken a K1 magyar bajnokságot kétszer is megjárt Ferencz József három mérkőzésből hármat nyerve ment elsőként tovább. Sajnos a sors és a taktikázás azonban közbeszólt, és a másik ágon a negyeddöntőbe jutott Szerb versenyző két mérkőzéssel frissebben és kipihenten érkezett és ez az eredményen is meglátszott. Józsi megosztott pontozással alul maradt, így nem jutott az év végén rendezendő döntőbe.

Tamás sajnos szintén megosztott pontozással maradt alul ezért nem jutott tovább a csoportjából, míg Gergő a remek harmadik helyezést szerezte meg.

Három versenyzőből kettő éremmel érkezett haza, ami nagyon szép eredmény. Láthatóan évről-évre egyre közelebb kerülünk az élmezőnyhöz, és lassan beérik a megfeszített munka gyümölcse.

Dogobón Szalontai Gergő

Rövid pihenés után pedig kezdődhet a felkészülés az augusztus végi Assault világbajnokságra, ahová reményeink szerint már egy jóval nagyobb csapattal utazhatunk.

A versenyen készült képeket megtekinthetitek a galériában és a Facebook oldalunkon!