Slideshow

MAGYAR FRANCIA-BOX
SAVATE SZÖVETSÉG

A 10. Budapest Savate Open rekord létszámú részvevővel került megrendezésre 2023.január 28-án. A tavalyi járványos időszak után várható volt a nagyobb érdeklődés, de nem gondoltuk, hogy ekkora érdeklődésnek fog örvendeni a verseny. Több mint 200 nevezés érkezett, és végül 11 ország 24 klubjának 193 versenyzője vett részt, ami abszolút rekordnak számít.

Két ringben és egy páston összesen 163 mérkőzés zajlott. Ami külön öröm, hogy a versenyzők kétharmada gyermek, kadét és junior korosztályban versenyzett. A túlnyomó részt assaut szabályrendszer között 6 mérkőzést első és második szériás combat szabályok között vívták a versenyzők.

Sajnos ez a versenyzői létszám már a verseny szervezésének limitjét is meghaladta, annak ellenére, hogy technikailag tökéletesen felkészültünk, a változások miatt kicsit nehezen indult a verseny, de tanultunk a hibákból és a jövő évben mindent megteszünk, hogy elkerüljük ezeket az apróbb hibákat.

A 10 éve minden évben ugyan abban az időben megrendezett verseny méltó ünneplése volt a hagyományunknak és tökéletes nyitánya 2023-as évnek.

Jövőre visszatérünk!

A versennyel egy időben az Európai szövetség (CeSav) végrehajtó bizottsága is ülésezett. A több órás megbeszélésen a vezetőség kijelölte bizottságok vezetőit, meghatározta a fejlesztési irányokat és lehetőségeket.

A magyar klubok eredményei a Budapest openről:

UBC:

Prikk  Levente 1. hely
Szabára Dávid 1. hely
SZERTERIDISZ Ermisz  1.hely
Bódis Róbert  2. hely
Poór  Gergő 3. hely
Mészáros Mátyás 3. hely
Sajti Benjámin 3. hely
Lakatos Dávid  3. hely
Sári Csenge 3. hely

Conctact SE. - Rimár Savate Team

Kovács Ákos 1.hely

Gratulálunk a versenyzőknek!