Slideshow

MAGYAR FRANCIA-BOX
SAVATE SZÖVETSÉG

 

Az „Austria Open- World Cup” egy jól bejáratott, visszatérő Savate verseny immár évek óta, minden évben októberben kerül megrendezésre.  Az idei versenyen 18 ország közel kétszáz versenyzője érkezett meg Weiz-be, ahol a modern csarnokban egy ringben és 3 tatamin zajlottak a mérkőzések. Nagyon profi szervezés volt, pontban 10 órakor a kiírás szerint elkezdődtek a mérkőzések egyenes kieséses rendszerben.  

Idén 10 versenyzővel neveztünk, de végül 7 versenyzővel tudtunk kiállni a sorozatos megbetegedések miatt, amik a verseny alatt is hátráltattak bennünket.

A ringben a combat (full contact) mérkőzéseket rendezték majd pedig a felnőtt assaut versenyszabályok szerinti mérkőzéseket, a tatamikon pedig a korosztályos harcok zajlottak. Újbudai klubunkból érkezett 7 versenyzővel rögtön az elején sorra kerültünk. Alkalmunk nyílt kezdő versenyzők bemutatkozására is, nagyon jó eredménnyel, aminek igazán örültünk.

Mészáros Mátyás lehengerlő küzdelmekkel nyerte meg a súlycsoportját -80kg-ban, több nagy skalpot is begyűjtve.

Szabára Dávid egy full mérkőzést vívott a rutinos, idei világbajnoki döntős ukrán ellenfelével egy taktikus és kemény meccsen végül pontozással alulmaradt, sokat tanultunk, de nagy bravúr lett volna a győzelem.

Borsos Alexát az idei junior világbajnok állította meg így bronzéremmel zárta a versenyt.

Kovács Kristóf második versenye volt, nagyon szép helytállással és sok tapasztalattal a harmadik helyet szerezte meg.

Veress Bendegúz első versenyén a döntőbe jutott, ahol a rendkívül rutinos ellenfele megállította a menetelését, de nagy jövő áll előtte, ha így folytatja.  

Farkas Botond egy mérkőzést nyert majd Bendegúzzal került össze a súlycsoportban, amit a „klubbon belüli mérkőzést lejátszva” egy szép assaut keretein belül Bendegúz nyert. Boti rutinos harcos, lehetőséget biztosított klubtársának a folytatásra, így érem nélkül távozott.

Tóth Áron jó mérkőzésen most assaut-ban indult a betegsége miatt, habár a meccs már-már fullba ment át. Sajnos csak a harmadik menetre találtuk meg az ellenszert, így érem nélkül tértünk haza.

Mindenkinek gratulálunk!

Folytatás hamarosan