Slideshow

MAGYAR FRANCIA-BOX
SAVATE SZÖVETSÉG

Bulgáriában, a Fekete-tengerparti Kranevo-ban rendezték meg a 2024-es Junior Assaut Európa bajnokságot. Szövetségünk 3 versenyzővel érkezett a versenyre, Borsos Alexa -65 kg, Veres Bendegúz -60 kg és Farkas Botond -70 kg.

Nagyon erős mezőny fogadott bennünket, évről-évre nő a színvonal a junior versenyeken, igazi ádáz csaták vannak minden súlyban.

Veres Bendegúz újoncként érkezett, ezért neki főleg a meccsrutin szerzés volt a cél, a nemzetközi mezőnyben, titkos cél esetleg egy skalp gyűjtése, de most erre nem volt lehetőség. A versenyzőnk nagyon szépen helyt állt, megosztott pontozású mérkőzéseken bizonyította, hogy sokra viheti még, ahogy rutinosabbá válik.

Alexa a tavalyi vb-hez képes egy súllyal feljebb indult, itt is erős mezőny fogadta, és csoport másodikként az egyenes kieséses szakaszban sajnos a favorit francia lánnyal került szembe, aki később megnyerte az EB-t is. Erős iramú elődöntőn egyhangú pontozással maradt alul. Az eredmény egy eb bronz, ami akár egy ezüst is lehetett volna és ha ilyen jól halad, jövőre az aranyat is célba vesszük!

Farkas Botond rutinos versenyző, de egy hosszabb kihagyás után egy nem százszázalékos felkészüléssel indult neki a versenynek és egy kisebb felsőlégúti betegség is hátráltatta. A rutin és az akarat azonban mindent felülírt, csoportelsőként és az elődöntőt is egyhangú pontozással nyerve egy erős iramú döntőt vívhatott, itt most hiányzott az a pici, de büszkén hagyta el a ringet.

 

Az eredményünk három versenyző, két dobogó egy bronz és egy ezüstérem.

A nyári szünet után két nagy világverseny következik és az őszi nemzetközi versenyek.