Slideshow

MAGYAR FRANCIA-BOX
SAVATE SZÖVETSÉG

 

Nem a legjobb időpont a nyár legvége egy nemzetközi versenynek, de az októberi World Combat Games miatt nem volt más megoldás. A horvátországi Rugvicában megrendezett verseny nagyon kellemes hangulatban, jó helyszínen és magas technikai színvonalon zajlott, a rendezők kitettek magukért. A 15 ország 120 senior versenyzője (18 éves kor felett) két napon keresztül reggeltől estig három ringben harcolt a döntőbe jutás lehetőségéért.

A magyar csapat 3 versenyzővel vett részt, Szabára Dávid M70, Mészáros Mátyás M80 és Szertaridisz Ermisz M85+ kategóriában. Matyinak és Dávidnak az első felnőtt EB-je volt, Ermisz pedig rutinos versenyzőnek számít. A csapatot Dávid Krisztina rutinos nemzetközi bíró és Lovászi Viktor edző kísérte.

Minden minket érintő súlycsoportban sok nevező volt, a célunk a csoportokból való továbbjutás pedig Matyinak és Dávidnak is sikerült. Matyi a lehető legnehezebb sorsolást kapta, így a csoportból ugyan tovább jutott, de a négy közé már nem tudta beverekedni magát. Ermisz mindent megtett, de idén igen erős mezőny volt és a bravúr sajnos elmaradt, be lehet tudni a nyári felkészülés nehézségeinek is.

Dávid csoportja is nagyon erős volt, csoport másodikként a favorit francia ellenféllel harcolt a döntőért, de megosztott pontozással alul maradt. Nagyon technikás, sportszerű és színvonalas meccs volt, de sajnos a bronzéremnél tovább így nem jutottunk.

 Gratulálunk a csapatnak, akik rövid pihenő után belevetik magukat az őszi szezonba!