Slideshow

MAGYAR FRANCIA-BOX
SAVATE SZÖVETSÉG

 

A 2023-as Savate Combat világbajnokság a horvátországi Varasdon került megrendezésre, július 19 és 23 között. 19 ország versenyzői vettek rész az U21 és felnőtt világbajnokságon, amelynek különlegessége, hogy míg az U21-esek számára a döntőt is megrendezik, a felnőttek számára a két döntős kiválasztása zajlik, akik az év végén, gála keretében mérkőznek meg a világbajnoki címért. A másik extrája volt a versenynek, hogy válogató volt az októberi Riyadh-ban megrendezendő World Combat Games Savate Combat versenyének.

Szövetségünk két versenyzővel vett részt, mindketten az U21-es kategóriában versenyeztek.

Tóth Áron, aki újoncnak számít, habár van néhány verseny a háta mögött, egy nagyobb kihagyás és a combat szabályrendszerben még nem versenyzett.

Mindketten egy elég erős mezőnybe kerültek. Áronnak az első nap két mérkőzése volt, egyből a favorit és a későbbi világbajnok francia fiúval, illetve a nagyon erős ukrán sráccal. A francia egyhangú pontozással nyert, de Áron nagyon szépen helyt állt, sajnos a felkészülés során összeszedett bordasérülésre nagyon kellett vigyázni, ami később az ukrán ellen már nem sikerült, ott egy második menetben beszedett testütés eltalálta a sérült bordát, és véget ért a küzdelem. A csoportban még egy ellenfél volt, de ő sérülés miatt már a második meccsére sem tudott kiállni. Így Áron a csoportból nem jutott tovább.

Forgó Zalán rutinos, tavaly Európa bajnoki második helyezett, sok-sok versenytapasztalattal, számos szabályrendszerben.

Zalán az első meccsét egyhangú pontozással nyerte, nagy és hangsúlyos találatokkal, nagyon technikásan győzött. Mivel a második meccse a francia sráccal volt, tétje viszonylag kevés volt, már ekkor tudtuk, hogy mindketten tovább mennek, egy tét nélküli „öröm” küzdelemre került sor, ahol felvonultatták a technikai repertoárjukat, a közönség legnagyobb örömére. A francia pontozással nyert, így Zalán a nehezebb ágon csoportmásodikként ment tovább a negyeddöntőbe. A horvát srác ellen, akit már korábbi versenyekről ismertünk, egy nehéz és szoros elődöntő során sikerült győzni, sajnos itt két sérülést is összeszedtünk, ami nem volt jó jel a döntő előtt.  A döntőben 4 menetben dőlt el a világbajnoki cím sorsa, kemény és nyíltsisakos küzdelem volt, a francia fiú nagyon megérdemelten nyert, így be kellett érjük a második hellyel, de nagyon büszkék vagyunk Zalánra, még fog ő az első helyen állni! :)

Nagyon köszönjük az Újbudai Önkormányzat támogatását, akik a versenyre való kijutásunkat segítették. Három nemzetközi versenyt kellett finanszíroznunk saját zsebből három hónapon belül, junior világbajnokság, combat világbajnokság, és a felnőtt assaut európa bajnokság, ami augusztus végén lesz, így eggyel kevesebb lett, ami óriási terhet vesz le a vállunkról, nagyon hálásak vagyunk érte.  

A három versenyből már kettő megvolt, mindenhonnan érmekkel és kimagasló eredménnyel érkeztünk vissza. Reméljük a harmadik is hasonlóan sikerül!

(Az eredeti kép:https://www.facebook.com/FFSbfDA)

További híreink facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/savate.hu