Slideshow

MAGYAR FRANCIA-BOX
SAVATE SZÖVETSÉG

 

Az ausztriai szövetség rendezésében, de a szlovéniai Terme Olimia központban került megrendezésre az idei junior assaut világbajnokság és világkupa. 17 ország több száz versenyzője vett részt. Szövetségünk 4 versenyzővel utazott el a június 21-24 között zajló világbajnokságra. Sári Csenge -56 kg, Borsos Alexa -60 kg, Sajti Benjámin -56 kg és Prikk Levente -75 kg.

A szervezés tökéletes volt, talán az eddigi legjobb, ahol valaha voltunk. Csodálatos környezetben, szép szállodák és apartmanházak tökéletes étel kínálattal. Nagyon köszönjük a szervezőknek.

A verseny a három napnak köszönhetően kiegyensúlyozott volt, de azért voltak számunkra rohanós percek, amikor egyszerre két ringben is egy edző ült a sarokban😊.

A srácok nagyot harcoltak a rendkívül erős mezőnyben, senkinek nem volt könnyű meccse. A harmadik nap végén, Csenge és Beni jutott a döntőbe, Beni veretlenül, Levinek és Alexának a negyeddöntőnél véget ért a csata.

Minden versenyzőre nagyon büszkék vagyunk, négy induló és négy érem. Rengeteg munkát végeztek el versenyzők, sok mindent feláldoztak, hogy ott lehessenek a dobogón. Sajnos a legfényesebb idén elmaradt, de ez a francia dominancia esetében nem kirívó, a 16 súlycsoportból 3-ban nem francia világbajnok született, de már nagyon közel vagyunk!:) Tavaly ugye Matyi Európa bajnok lett, francia ellenfél ellen a döntőben.

 És az eredmények:

Sári Csenge -56 kg,  ezüst érem

Borsos Alexa -60 kg, bronz érem

Sajti Benjámin -56 kg ezüst érem

Prikk Levente -75 kg. bronz érem.